Gecertificeerde Nederlandse Makelaar in Spanje

Veelgestelde vragen

  • Waarom is er zoveel aanbod aan de Costa Blanca vergeleken met andere costa’s?

    De belangrijkste reden is het fijne klimaat. Aan de Costa Blanca schijnt de zon meer dan 320 dagen per jaar. Milde zomertemperaturen (28-32°C) en zachte lentetemperaturen in de winter (17-20°C). Je kunt dus het hele jaar door genieten van aangename temperaturen.

  • Wat is het verschil tussen de Costa Blanca Noord en Zuid?

    De stad Alicante ligt in het midden van de Costa Blanca, ten zuiden is de Costa Blanca Zuid en ten noorden is de Costa Blanca Noord. De Costa Blanca Noord heeft meer bergen die dichter bij de zee liggen. Dit zorgt ervoor dat de kustlijn ruwer is, er meer baaien zijn en veel woningen zeezicht hebben. De Costa Blanca Zuid heeft een vlakker landschap met uitgestrekte stranden en duingebieden. De Costa Blanca Noord is wat exclusiever en de prijzen van de woningen liggen wat hoger.

  • Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

    De aanvlieghaven voor de Costa Blanca is de Luchthaven Alicante-Elche. De luchthaven ligt iets in het binnenland, tussen de steden Elche en Alicante. Vanuit Nederland zijn er dagelijks meerdere vluchten naar Alicante. Je vliegt met KLM, Transavia of Ryanair vanaf Schiphol, Eindhoven of Rotterdam Airport in gemiddeld 2,5 uur.

  • Wat doet Koop in Spanje voor mij?

    Wij laten je kennis maken met de mooiste nieuwbouwprojecten op de beste locaties aan de Costa Blanca. Wij werken uitsluitend met goede en betrouwbare projectontwikkelaars en bieden alleen die projecten aan die binnen een bepaalde regio het best gelegen zijn en de beste prijs/kwaliteit verhouding hebben. Sinds 2004 zijn wij al werkzaam als makelaar aan de Costa Blanca, dus we hebben al vele jaren ervaring. We kennen de vastgoedmarkt en weten de verschillen tussen de regio’s en projecten. Afhankelijk van wat je doel is met de aankoop van een woning in Spanje, adviseren we de juiste regio, plaats en woning te kiezen. Met onze individuele bezichtigingsreis, vliegen we samen met je naar Spanje om de woningen en regio zelf te ervaren zodat je een weloverwogen keus kunt maken.

  • Wat kost de service van Koop in Spanje mij?

    Wij verkopen in opdracht van verschillende projectontwikkelaars, tegen de door de ontwikkelaars vastgestelde prijzen. Bij verkoop ontvangen wij een fee van de projectontwikkelaar. Kies je voor ons, dan profiteer je dus zonder extra kosten van ons deskundig advies en begeleiding.

  • Als ik een woning heb gevonden kan ik dan kosteloos een optie nemen?

    Een kosteloze optie is in de meeste gevallen niet mogelijk. Als je achter je besluit staat en je wil de woning aankopen, dan pas neem je een optie, ook wel reservering genoemd. Je tekent de reserveringsovereenkomst en betaalt een reserveringsbedrag. Daarna wordt de woning van de markt gehaald en heb jij de zekerheid dat je de woning kunt aankopen voor het bedrag wat in de overeenkomst is genoemd. In een later stadium, bij het tekenen van de koopovereenkomst betaal je de eerste termijn minus het reserveringsbedrag. Over alle betalingen krijg je een bankgarantie. Mocht er tijdens de bouw onverhoopt iets gebeuren met de projectontwikkelaar, dan krijg je vanuit de bank alle betaling die je hebt gedaan, volledig terug.

  • Hoeveel eigen vermogen heb ik nodig om een woning in Spanje te kunnen kopen?

    Mocht je inkomen het toelaten dan kun je in principe een woning in Spanje aankopen met uitsluitend vreemd vermogen. Er zijn verschillende opties mogelijk zoals een verhoging van je hypotheek in Nederland door overwaarde, een persoonlijke lening, en hypotheek in Spanje of een combinatie van deze opties.

  • Kan ik beter een hypotheek bij een Spaanse bank of Nederlandse bank nemen?

    Dat hangt helemaal af van je persoonlijke situatie. Als je een nieuwbouwwoning koopt in een vroeg stadium voor of tijdens de bouw, of als de oplevering pas na meer dan 3 maanden is, dan is het in de meeste gevallen het beste om (in eerste instantie) vreemd kapitaal vanuit Nederland te regelen. In dit geval zal dat een persoonlijke lening of een verhoging van je hypotheek in Nederland zijn door de overwaarde van je woning. Banken in Spanje verstrekken pas een hypotheek aan niet-residenten, als de woning binnen 3 maanden klaar is voor oplevering. De verschillen in voorwaardes en rente tussen een Spaanse en Nederlandse bank zijn over het algemeen niet zoveel anders.

  • Waarom bieden jullie alleen nieuwbouwwoningen aan?

    De afgelopen jaren is er veel verbeterd in de kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van nieuwbouwwoningen in Spanje. Het nieuwste bouwbesluit zorgt ervoor dat ook nieuwbouwwoningen in Spanje aan steeds strengere milieueisen moeten voldoen. Denk daarbij aan zonnepanelen, warmtepompen, aansluitingen voor elektrische voertuigen, verplichte rolluiken in de slaapkamers, etc. Bestaande woningen hebben deze voorzieningen vaak niet en hebben daarnaast een minder goede geluidsisolatie en een minder gunstige energieklasse.

  • Welke kosten komen nog bovenop de aankoopprijs?

    Alle genoemde prijzen zijn exclusief 10% b.t.w. Dit is standaard op alle nieuwbouwwoningen. Daarnaast komen er ongeveer 4% extra kosten bij voor notaris, advocaat en belastingen. Houdt dus rekening met 14% extra kosten bovenop de aankoopprijs

  • Welke belastingen moet ik in Spanje betalen?

    Belastingen bij aankoop:

    • 10% IVA (Spaanse b.t.w.) Impuesto sobre el Valor Añadido
    • A.J.D. (zegelrecht) Impuesto sobre Actos Jurídicos Documentados.

    Jaarlijks/maandelijks terugkerende belastingen:

    • IBI (Onroerendgoedbelasting) – Iedere eigenaar van onroerend goed betaalt jaarlijks tussen de 0,6 en 0,9% onroerendgoedbelasting over de kadastrale waarde (valor catastral) van de woning. Deze waarde wordt door de gemeente vastgesteld.
    • Belasting voor niet residenten – Iedere eigenaar van onroerend goed betaalt jaarlijks 19% over 1,1% van de kadastrale waarde (valor catastral) van de woning. Deze waarde wordt door de gemeente vastgesteld. Als je de woning verhuurd hoef je over de periode dat de woning is verhuurd deze belasting niet te betalen.
    • Inkomstenbelasting bij verhuur – Iedere eigenaar van onroerend goed die zijn woning verhuurt moet over de verhuurinkomsten, ieder kwartaal belasting betalen. Dit is 19% over de verhuurinkomsten minus diverse aftrekposten.

     

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief*

*De nieuwsbrief wordt maximaal één keer per maand verzonden. In de nieuwsbrief vind je tips en adviezen voor het kopen van een woning in Spanje en het nieuwste aanbod aan de Costa Blanca.